Den vitruviske mann (Vitruvian Man) 🧍‍♂️

«Den vitruviske mann eller Den vitruvianske mannen (på latin Homo Vitruvianus) er en proporsjonsstudie fra en skisseblokk til Leonardo da Vinci fra rundt år 1487. Tegningen viser en naken mannskropp forfra med utslåtte armer og rette bein, innskrevet i en sirkel og et kvadrat.»

Når jeg var ung, husker jeg godt denne tegningen. Fikk for første gang se den når jeg liten gutt, og vokste opp med min fars trygge rammer. Husker og se den i en historisk bok faren min hadde i bokhyllen sin. Og jeg fikk beskrevet at den var laget av en rik og berømt kunstner. Helt aktuelle: Leonardo da Vinci. Var ikke helt trygg på årstall da, men skjønt den var gammel og laget fra en veldig veldig lang tid siden, altså for lenge siden tilbake i tid

Etterhvert som tiden kom, og jeg begynte stolt og frisk på Tegne linja. Fikk jeg en dypere forståelse av denne tegningen, og mange andre tegninger. Denne i spesefik, er som forklart, designet i flere 100% riktige former. I en firkat (ett kvadrat) og en sirkel (runding) som passer perfekt etter menneskets etter vår geometrisk oppbyggning. Samme hvordan du vrir å vender på mannen etter skissen, så passer ben og armer i perfeksjon innen for de to geometrisk formene etter mennesket i skissen laget rundt selve figuren representert med de to egenskapene, geometrisk riktige form.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please reload

Vennligst vent ...